©  Foto:

Øen Mors

367 kvadratkilometer ægte ferieoplevelser venter dig på Mors. Limfjordens største ø er kendt for sin enestående og afvekslende natur, for fjordens mange muligheder for aktiv ferie, og for de friske fisk og skaldyr, der bliver hentet i Limfjorden.

Øens afvekslende natur spænder fra de dramatiske molerklinter på Nordmors, der fortæller 55 millioner års historie, til det blidere Sydmors, der bl.a. rummer frodige landbrugsområder og store, stille plantager som f.eks. Legind Bjerge. Limfjorden sætter naturligvis sit præg på landskabet – et landskab, som gennem århundreder har betaget fastboende og gæster, herunder mange kunstnere. Også i dag er Mors kendt for sine mange kunstnere og kunsthåndværkere, som ofte søger inspiration i den storslåede og afvekslende natur.

Øen er traditionelt landbrugsland, og landbruget er fortsat et fremtrædende erhverv på Mors. Desuden er øen hjemsted for en række industrier, ligesom fiskeri samt udvikling og forskning inden for området beskæftiger mange mennesker på Mors.

Langs kysterne på Mors ligger en perlerække af små og større havne. I Nykøbing og i Sillerslev landes der fisk og skaldyr. Ved Ejerslev Havn danner de tidligere molerlandskaber en idyllisk lagune omkranset af molerklinter. Thissinghuse Havn er en stille havn med masser af atmosfære, og havnen i Sundby har gennem de seneste år gennemført en spændende og aktiv udvikling. I 2013 blev en ny lystbådehavn indviet her, hvor Vildsundbroen “går i land” på Mors-siden.

Der er mange måder at se Mors på. Det kan f.eks. anbefales at tage en tur ad Margueritruten, hvor man får en lille bid af al den natur og det, øen i øvrigt byder besøgende på.

Fakta:
Øens areal: 367 km2
Kommune: Morsø Kommune
Befolkningstal: ca. 21.000
Kystlinje: 170 km
Største By: Nykøbing (ca. 9.000 indbyggere)
Kirker: 34
Forbindelser til fastlandet: Sallingsundbroen til Salling, Vildsundbroen
til Thy og færgeruterne ved Feggesund og Næssund til Thy