Sallingsundbroen
Nykøbing Havn

Info om Mors

Foto:VisitMors&VisitMors

367 kvadratkilometer ægte ferieoplevelser venter dig på Mors. Limfjordens største ø er kendt for sin enestående og afvekslende natur, for fjordens mange muligheder for aktiv ferie, og for de friske fisk og skaldyr, der bliver hentet i Limfjorden.

Øens afvekslende natur spænder fra de dramatiske molerklinter på Nordmors, der fortæller 55 millioner års historie, til det blidere Sydmors, der bl.a. rummer frodige landbrugsområder og store, stille plantager som f.eks. Legind Bjerge. Limfjorden sætter naturligvis sit præg på landskabet – et landskab, som gennem århundreder har betaget fastboende og gæster, herunder mange kunstnere. Også i dag er Mors kendt for sine mange kunstnere og kunsthåndværkere, som ofte søger inspiration i den storslåede og afvekslende natur.

Øen er traditionelt landbrugsland, og landbruget er fortsat et fremtrædende erhverv på Mors. Desuden er øen hjemsted for en række industrier, ligesom fiskeri samt udvikling og forskning inden for området beskæftiger mange mennesker på Mors. 

Rundt om Mors ligger en perlerække af små og større havne. I Nykøbing og Sillerslev landes der fisk og skaldyr. Ved Ejerslev Havn finder du en idyllisk lagune og dybt, stille vand omkranset af molerklinter. Thissinghuse Havn er en lille stille havn med en dejlig atmosfære. Sundby Havn har gennemgået en meget spændende og aktiv udvikling de seneste år, og i juni 2013 blev en ny lystbådehavn indviet – lige der, hvor Vilsundbroen “går i land” på Mors-siden. Der er mange måder at se Mors på. Det kan f.eks. anbefales at tage en tur ad Margueritruten, hvor man får en lille bid af al den natur og det, øen i øvrigt byder besøgende på.

Praktisk information

:

VisitMors © 2024
Danish