©  Foto:

Bonbon Museum 2.0

I Bolsjemuseet drejer alt sig om verdens sødeste fristelse.

Bolcher, Bolsjer, Bom, Snoep, Bonsche, Guzzi, Zuckerl, Godis, Karamelli, Leckerli, Brocken, Klömpkes, Drops.

Det er kun et par navne som man kender på hele verden.

I vort museum kan man lære om alt, hvad der er værd at vide om bolsjets historie, tradition og fremstilling.
Her finder gæsterne en mængde spændende genstande rundt om bolsjets historie. Dertil hører også en lille bolsjekogeri, hvor man oplever, hvordan håndlavede bolsjer blev fremstillet for hundrede år siden.

Hvor i Tyskland bolsjer blev formet af konditorer ved hjælp af såkaldte bolsjeprægemaskinder og bolsjevalser, blev og bliver det klassiske danske bolsje formet i hånden og skæret ud. Fremstillingen af disse “rocks” uden for Danmarks grænser praktiseres kun af få bolsjekogere.

Bolsjemaskinder blev ikke brugt i Danmark og er næsten ukendte. Bolsjemaskinerne i vores udstilling er mellem 90 og 160 år gamle.

Desuden kan man i udstillingen få alt at vide om sukkerforme, sukkerharer og gammeltyske, klassiske slikkepindformer og opleve, hvordan unikke sukkerfigurer fremstilles i støbeforme, hvoraf flere er mere en hundrede år gamle.

I Udstillingen rundt omkring bolsjer finder man – ved siden af historiske maskiner og værktøj til fremstilling af slik – gamle bolsjedåser, reklamefigurer, reklameskilte mm.